Memić nakon protesta: Zahvaljujem se ministru Mektiću

Radiosarajevo.ba
Memić nakon protesta: Zahvaljujem se ministru Mektiću
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić na sastanku u VSTV-u

Završeni su protesti građana ispred zgrade Visokog tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV).

Građani, među kojima je danas bio i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana nakon protesta bio je gost na N1 TV-u sa svojim advoaktom i prijateljem Ifetom Feragetom, gdje je na početku razgovora kazao kako je zahvalan ministru sigurnosti BiH, Draganu Mektiću. 

"Ovom prilikom se želim zahvaliti ministru Mektiću što je organizirao proteste. Kada sam ga upitao zašto to sada radite, rekao je: I ja sam otac, djed, imam unuke i ovo je premašilo svaku mjeru...", rekao je Memić te dodao:

„I jeste premašilo, pravosuđe ne reaguje čak ni kada postoje jasni dokaz da su njihovi članovi korumpirani“, rekao je Memić, koji je u trogodišnjim nastojanjima da otkrije ubice njegovog sina više puta dokazao neregularnosti u radu Tužilaštva Kantona Sarajevo, koje vodi istragu u tom predmetu. 

Podsjetimo, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je danas ispred VSTV-a da ovo nije nacionalistički skup ili skup bilo koje stranke.

Policija, ograda i trake ispred VSTV-a: Jako obezbjeđenje prije najavljenih protesta

"Ovo je skup ojađenog naroda. Ne samo da nemamo posla i da ljudi bježe odavde već je uništeno i dostojanstvo ovog naroda. Da bi bilo pravde i sigurnosti, osnovni postulat je sigurna, pravna država i vladavina zakona", kazao je Mektić.

Kazao da, ako bi bilo pravde, mora biti pošteno pravosuđe.

"Da bi bilo pravde i vladavine zakona mora da bude pošteno pravosuđe. Da bi bilo tako VSTV bi trebao da dovodi ljude koji su časni i pošteni, da se bez ikakvog uticaja opredijele u borbu za pravdu. Vidjeli smo da u jednoj pravnoj državi Austriji, zbog jednog neprimjerenog snimka pala vlada. Ovdje to ne znači ništa, ovdje se čak pokušavaju okriviti oni, pa nažalost i novinari koji dođu do takvog saznanja", kazao je, između ostalog, Mektić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije