Muriz Memić: Javnosti ću otkriti ko su ubice moga Dženana

O. K.
Muriz Memić: Javnosti ću otkriti ko su ubice moga Dženana
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Otac ubijenog Dženana Memića zahvalio se građanima na dolasku i podršci koju pružaju njegovoj porodici u borbi za istinu. 

"Hoću da uradim nešto što ne smijem već četiri godine, a to je čestitati rođendan svojoj Muneveri", kazao je Muriz te nastavio:

"Tu noć na njen rođendan dao joj je nešto para, i meni je dao da je izvedem na večeru. Sutradan ju je dovukao s posla kući, i više ga nismo vidjeli."

Ova država je, kako je kazao Muriz, potrošila milione na lažnu istragu.

Arijana Memić: Uhapsite Alisu Mutap i natjerajte je da kaže ko je ubio Dženana

0

"Svi ti silni policajci bili su plaćeni kako bi bila zadovoljena volja Dalide Burzić", dodao je.

Poštovao je, ističe Muriz, Ustav i zakone ove države, ali ona radi protiv njega i protiv svih građana.

"Želja Dalide Burzić je bila da se cijeli slučaj završi u sudnici, ali nije računala na sudiju Igora Todorovića. Ja vam moram reći da je ovom čovjeku stavljena meta na glavu, da sad njega proganjaju. Tu metu mu je stavilo Tužilaštvo KS, odnosno Sabina Sarajlija, produžena ruka Dalide Burzić", kazao je dodavši kako Todorović nikada nije podlegao pritisku.

Kako je istakao, Dalida Burzić je kazala ovom sudiji kako će ona lično napisati presudu, samo da je sudija pročita. Zamolio je građane da zaštite Igora. 

Muriz Memić - undefinedFoto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Muriz Memić

"Za četiri godine sam prelazio mnoge prepreke. Ona kaže da se mene boji, ne trebaš se mene bojati, boji se svojih postupaka. Milan štiti Dalidu, i on je nju postavio za sudiju u Sudu BiH. Milane, ja sam za četiri godine naučio više o pravu nego ti. Ja znam da sam udario na državu ali neću nazad", kazao je je Muriz Memić.

Ispričao je kako VSTV vrši pristisak da se istraga stopira.

"Ja znam ko je ubio Dženana, i ja ću otkriti javnosti ko su njegove ubice. Sud je dokazao da ja govorim istinu, a policajci su se prodali za begovu čorbu", dodao je Muriz.

"Očekujem da i druge organizacije, koje se bave ljudskim pravima, da nam pomognu da skinemo ovu hobotnicu. Oni neće otići, jedni druge samo pokrivaju", kazao je je te dodao kako je 11 tužilaca podnijelo disciplinsku prijavu protiv Dalide, ali je sve to zataškano.

Napomenuo je kako se boji za svoju sigurnost i sigurnost ljudi oko sebe. 

Istaknuo je i kako posjeduje snimak iz kuće Mutap na kojem se čuje kako Alisa svojim roditeljima govori kako ih (nju i Dženana) nije udarilo auto. 

"ja s ubicama mogu lako, znam gdje žive i šta rade, ali želim da to uradim pravno. I nema odustajanja od pravde! Sam ne bih mogao", kazao je na kraju Muriz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije