Melika Mahmutbegović povodom smrti srebreničke majke Fate: Bila je istinska heroina

Radiosarajevo.ba
Melika Mahmutbegović povodom smrti srebreničke majke Fate: Bila je istinska heroina
Foto: Radiosarajevo.ba / Melika Mahmutbegović, potpredsjednica FBiH

Povodom preseljenja na Ahiret srebreničke majke, heroine Fate Alispahić, rođene Mehmedović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine dr. Melika Mahmutbegović uputila je danas telegram saučešće njezinim unučadima i ostalim članovima porodice Alispahić.

"Znamo da vas je teško utješiti u vašoj tuzi, ali u svakom ste trenutku u našim mislima i molitvama. Vaša nana, majka Fata, bila je istinska heroina, koja je uprkos strašnoj tragediji i gubitku tri sina, vašeg oca Envera, amidža Mirzeta i Mirsada, koji su bili maloljetni, vaše majke, te dede Hamdije i njezina dva brata, Rašida i Senahida, ostala odlučna da nastavi život, da se bori za vas, ali i istinu o najstrašnijem zločinu u Evropi poslije Dugog svjetskog rata.

Na primjeru vaše porodice, porodice Alispahić, najočitije je ono što se do današnjih dana besramno pokušava negirati, a to je jasna namjera da se jedan narod uništi i izbriše s lica zemlje. Nana Fata ostavila nam je emanet borbe za djecu i majke žrtava genocida, borbe za istinu i bolju Bosnu i Hercegovinu. Vi na nju i njezina velika djela zato možete biti istinski ponosni. Pogođeni tugom izražavamo duboko saučešće zbog ovog velikog gubitka. S vjerom u vječni život, želimo vam osnažiti nadu da odlazak nije kraj puta, nego ulazak u svjetlost koja sjedinjuje, ali i da niste sami u vašoj velikoj boli", navodi se u pismu saučešća potpredsjednice Mahmutbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije