Melika Mahmutbegović: Najveći grijeh fratara Bosne Srebrene je što ne mrze

Fena
Melika Mahmutbegović: Najveći grijeh fratara Bosne Srebrene je što ne mrze
FOTO: Radiosarajevo.ba / Melika Mahmutbegović

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem osuđuje, kako navodi, zloupotrebu slobode govora i medijskog prostora za "atakovanje na ličnosti gvardijana Franjevačkog samostana u Fojnici, fra Mirka Majdandžića i profesora Franjevačke teologije u Sarajevu, fra Ivu Markovića, a u organizaciji urednika dokumentarno-savremenog programa BHT-a, Tvrtka Milovića".

Tvrtko Milović pokrenuo hajku na bosanske fratre!

Mahmutbegović navodi da su fra Mirko Majdandžić i fra Ivo Marković dokazani bosanskohercegovački patrioti, veliki zagovornici mira i suživota.

"Kao takvi, rat su proveli u opkoljenom Sarajevu, dijeleći sa građanima, ma kako se oni zvali, i dobro i zlo. Nakon agresije na našu zemlju, posvetili su se kulturnom i humanitarnom radu, liječeći otvorene rane ovog društva. Nikada nisu pozivali na mržnju i razdor, već, upravo suprotno, podsjećali na stoljetne tradicije zajedničkog života u miru i pomaganju, ukazujući na neophodnost istinske ljubavi prema svojoj domovini, Bosni i Hercegovini, ističe se u saopćenju.

Čini se da je najveći grijeh fratara Bosne Srebrene, smatra potpredsjednica FBiH, što ne mrze i što na mržnju ne pozivaju svoje vjernike.

Poticati govor mržnje u javnom prostoru i negativne komentare protiv istih, predstavlja atak na samo biće Bosne i Hercegovine, te takve postupke u potpunosti odbacujemo i snažno osuđujemo", navodi Mahmutbegović u saopćenju i poziva menadžment BHRT-a da zauzme stav o ovakvim postupcima svojih uposlenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije