Mektić: Izetbegović obmanjuje vlastiti narod, ova praksa može biti loša za državu

Radiosarajevo.ba
Mektić: Izetbegović obmanjuje vlastiti narod, ova praksa može biti loša za državu
Reakcije nakon objave da će Bosna i Hercegovina podnijeti zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije još uvijek ne jenjavaju, a odluku je prokomentirao i uvijek žestoki kritičar Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

Mektić je kazao kako niko ne osporava pravo i mogućnost da se, putem institucija BiH, podnose revizije, presude i tužbe ali da se uvijek prije toga mora razgovarati s Predsjedništvom BiH, prenosi Avaz.

"Bakir Izetbegović je večerašnjim obraćanjem pokušao jednim nekorektnim načinom da obmani cjelokupnu bh. javnost, prije svega na način kako je on tumačio Ustav. Nisam siguran da ima ijednu validnu karakteristiku da to tumači i da kaže da je sve u skladu s Ustavom", kazao je Mektić.

Mektić je dalje naglasio kako su se sve ove stvari trebale rješavati u institucijama BiH i da se na taj način prizna da BiH stoji iza toga.

"To bi značilo da institucije stoje iza revizije. To što je Bakir okupio dolje neku družinu, pa ko su oni?! I on kaže donijeli smo odluku! Kakvu? U ime koga? Je li to u ime institucija? Pozvali su ostala dva člana Predsjedništva koji se nisu odazvali i kako on kaže, da ne zna šta je razlog. On neće da se odazove sjednicama Predsjedništva da razgovaraju na tu temu i zove tamo neku družinu da o tome pričaju. Neprihvatljiv je takav način. Ako tom logikom krenu i srpski i hrvatski narod, i budu držali neformalna druženja, i budu donosili odluke koje se tiču unutrašnjeg uređenja BiH, pa šta će nam institucije države", istakao je Mektić.

Na kraju je Mektić kazao kako će predstavnici iz RS-a u državnim institucijama morati tražiti nekog drugog partnera ispred SDA, jer Bakir Izetbegović obmanjuje vlastiti narod.

"Postoji mnogo ljudi u SDA koji žele da putem institucija BiH grade državu, a ne putem neformalnih druženja i donošenja odluka na tim forumima", zaključio je Mektić, prenosi Avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije