Dragan Mektić se obrušio na kritičare, eksperte i RTRS

Radiosarajevo.ba
Dragan Mektić se obrušio na kritičare, eksperte i RTRS
Radiosarajevo.ba / Dragan Mektić
Ministar za sigurnost BiH Dragan Mektić održao je danas konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na nedavnu odluku Ustavnog suda BiH u kojoj je utvrđeno da sudovi ne vode brigu o standardima prava na pravično suđenje.

"Kršena su prava 150 apelanata. Cijenu nerada i neodgovornosti pravosuđa počeli su plaćati građani. Ovo je sistemsko kršenje prava, ovo nije izolirani incident. Svi oni koji su govorili da pravosuđe radi dobro, a mene su okrivljivali za pritisak, neka se sada usmjere prema Ustavnom sudu, neka VSTV osudi odluku Ustavnog suda zato što se miješa u rad pravosuđa“, rekao je Mektić.

Ponovo je iznio optužbe na račun potpredsjednice VSTV-a Ružice Jukić.

"Ružice Jukić, umjesto da mašeš diplomom Dragana Mektića, da istražuješ u kakvom sam žutom Stojadinu došao u Sarajeva, a možda je to nekoga sramota, mene nije, bavi se sistemskim kršenjem prava u sudovima“, poručio je Mektić.

On kaže da je sada demaskirana priča o miješanju u rad pravosuđa.

"Nakon ove odluke bilo bi najpoštenije da ovakvi ljudi odu iz pravosudnih institucija. Kako imaju obraza i časti uzimati ogromne plaće, milione maraka od građana?“, rekao je Mektić.

Obrušio se i na rad RTRS-a.

"Ne znam zašto sam im toliko aktuelan da me prate. Bezočno obmanjuju građane, lažima o meni. Idu po kućama, uzimaju eksperte koji su se 'nakotili'. U jednoj osobi, Dževadu Galijaševiću, imate četiri eksperta“, rekao je Mektić.

Odgovarajući na pitanja novinara, izjavio je da je uništen predmet "Pandora", jer se sada Kemalu Čauševiću sudi samo za zloupotrebu položaja. Prokomentirao je i koncert u Mostaru, kazavši da je njemu Marko Perković Thompson neprihvatljiv, te da "on sada može pjevati o ljubavi koliko hoće".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije