Mektić poručio Dodiku: Iz ovog se vidi da je BiH definitivno u MAP-u

Radiosarajevo.ba
Mektić poručio Dodiku: Iz ovog se vidi da je BiH definitivno u MAP-u
Foto: Fena / Dragan Mektić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić je ponovo komentarisao dogovor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine da Zoran Tegeltija iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bude mandatar za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na Twitteru se osvrnuo na to da li dogovor znači potvrdu opredjeljenosti da postane članicom NATO saveza.

"Ovo je dakle zvanična web stranica NATO-a iz koje se vidi da je Bosna i Hercegovina definitivno u MAP-u, dakle u procesu integracija u NATO pakt. Zemlje članice MAP-a su dužne da dostavljaju godišnje izvještaje o reformama sektora odbrane i bezbjednosti. Pa ti Mile i dalje p******i narodu", napisao je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Objavio je i fotografiju - tekst na negleskom jeziku za kojeg tvrdi da je dio NATO dokumenta i za koji smatra da potkrepljuje njegov stav.

"Zemlje koje participiraju u MAP-u individualno potvrđuju da će imati Godišnji nacionalni program kao pripremu za moguće članstvo u budućnosti. To podrazumijeva političke, ekonomske, odbrambene, sigurnosne aspekte, te aspekte koji se odnose na resurse" - tekst je koji je istakao Mektić.

Mektić ubjeđen da je Dodik pristao na NATO - undefined

Foto: Twitter: Mektić ubjeđen da je Dodik pristao na NATO

Mektić je u nekoliko navrata ranije komentarisao dogovor članova Predsjedništva ubjeđen da podrazumijeva Godišnji nacionalni program (Annual National Programme - ANP). SNSD i njegovi koalicioni partneri to demantuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije