Mektić otkrio kako je izgubio unuke na moru: Jesam, izgubio sam ih, ali i našao!

Radiosarajevo.ba
Mektić otkrio kako je izgubio unuke na moru: Jesam, izgubio sam ih, ali i našao!
Foto: AA / Dragan Mektić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić otkrio je sinoć gostujući na televiziji N1 da je jednom prilikom u Hrvatskoj “izgubio unuke”. Tokom šetnje, djeca su “nestala”, ali ih je ministar uskoro pronašao.

Gostujući u emisiji Večernji studio Mektić je uz smijeh ispričao kako sve sve to dogodilo.

"Kao čerga idemo na more, gdje mi dođemo, bude dosta galame, male djece. Svašta nam se znalo dogoditi, ja sam puno vezan za njih. U Tučepima za prvomajske praznike, uzeo sam unuke, iznajmili smo bicikle i vozili se malo, već je bio pao mrak. Vratili smo bicikle i mene je u međuvremenu na šetalištu zaustavio jedan momak, to je trajalo jednu minutu. Okrenuo sam se, a njih nema. I onda sam produžio dalje i nađem kćerku i zeta. Pitali su me gdje su djeca. Frka je trajala jedno sat vremena, supruga je htjela da zove policiju.

Uhvatila me panika, ali našli smo ih, sreli smo ih na tom šetalištu. Unuci su skrenuli na osvjetljeno igralište, gdje je bila neka utakmica. Moguće je da ministar sigurnosti izgubi unuke. Ali sam ih i našao u rekordno brzom roku", rekao je dobro raspoloženi ministar Mektić.

Rekao je i da je biti političar pozicija puna privilegija.

"Jako udobna pozicija, političari imaju jako puno privilegija. Većina se naših političara obogatila, neki čak i enormno. Ukoliko radite lošije u interesu građana, onda ste sve bogatiji. Vidite naše ljude koji su konstantno u politici, da su to nevjerovatno bogati ljudi. Sažalijevam one koji moraju na biro. Mislim da je to bila jedna neumjesna izjava koja ne priliči političarima, kad dođete u politiku morate biti svjesni da ne možete tu biti do kraja života. Nisam opterećen tim pitanjem i tim problemom. Da je nekako stvoriti nekakav pravni okvir da jedan čovjek ne može trideset godina biti u politici, to bi bila prava stvar", rekao je Mektić za N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije