Mektić: Krstio sam se kad je o migrantima progovorio i direktor Elektrodistribucije

Radiosarajevo.ba
Mektić: Krstio sam se kad je o migrantima progovorio i direktor Elektrodistribucije
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je danas da se počeo krstiti kada je vidio da o problemu migranata u BiH govori direktor Elektrodistribucije Bijeljina /Nedjeljko/ Ćorić.

„Ćoriću, drži se bandere“, poručio je Mektić na konferenciji za medije u Banjoj Luci, prenosi agencija Patria.

Ministar sigurnosti BiH demantovao je predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika koji tvrdi da su migranti u BiH političko pitanje bošnjačkih stranaka, koji, kako tvrdi Dodik, žele promijeniti strukturu stanovništva u Republici Srpskoj.

Mektić je rekao da ne postoji ni teoretska mogućnost da migranti koji dolaze u BiH nakon tri godine na takav način ostanu u BiH i dobiju državljanstvo.

Ministar sigurnosti BiH rekao je da je u prvih pet mjeseci policija odbila 3.300 nezakonitih ulazaka migranata u BiH. Struktura migranata koji ulaze u BiH se mijenja. Migranti su, rekao je, ranije dolazili iz ratom zahvaćenih zemalja, a sada su to uglavnom ekonomski migranti.

"Sada nam na prvom mjestu dolaze migranti iz Pakistana, koji su klasični ekonomski migranti, zatim migranti iz Sirije, dok su na trećem mjestu migranti iz Irana", rekao je Mektić.

Kada je riječ o migrantima iz Irana rekao je da je problem za BiH nastupio kada je Srbija ukinula vize Iranskim državljanima koji slobodno dolaze u Srbiju, a odatle nelegalno prelaze bh. granicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije