Profesorica iz Banja Luke maturu posvetila Davidu Dragičeviću

Radiosarajevo.ba
Profesorica iz Banja Luke maturu posvetila Davidu Dragičeviću
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci

Marijana Pećanac, profesorica Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” u Banjoj Luci koju je pohađao i tragično stradali David Dragičević objavila je potresnu poruku na Facebooku povodom maturske večeri učenika ove škole.

"Današnji dan posvećujem posebno pomenu jednom učeniku Elektrotehničke škole u Banjaluci – Davidu! Ne zanima me šta ko misli, ali meni su sva djeca draga. I on je zaslužio da spominjem njegovo ime.

Matura Elektrotehničke škole, u kojoj trenutno radim, će mojim izlaskom sa ostalom djecom biti propraćena i sjećanjem na Davida, sa željom da pravda bude zadovoljena na pravi način", navodi profesorica Pećanac. 

Podsjećamo, David Dragičević je nestao 18. marta prošle godine u Banjoj Luci, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas.

Njegovi posmrtni ostaci su 12. marta ove godine ekshumirani i po zahtjevu roditelja prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji.

Iz grupe "Pravda za Davida" su naveli da i dalje nastavljaju tražiti odgovor na pitanje ko je ubio tog mladića.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije