Matthew Palmer sa Dodikom, Džaferovićem i Komšićem: Glavna tema put u NATO

Radiosarajevo.ba
Matthew Palmer sa Dodikom, Džaferovićem i Komšićem: Glavna tema put u NATO
Foto: Ambasada SAD-a u BiH / Matthew Palmer sa članovima Predsjedništva BiH

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Matthew Palmer odražao je sastanak danas sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, a ključna tema je usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa 

Palmer nastupa u Bosni i Hercegovini u prijelomnim trenucima kada bi se trebala formirati vlast, a čije formiranje upravo zavisi od usvajanja Godišnjeg nacionalnog programa u okviru NATO puta BiH.

Na sastanku prisustvuje i ambasador SAD-a u BiH Eric George Nelson, a Palmer će razgovarati o trenutnoj poziciji i napretku u pregovorima oko usvajanja Godišnjeg nacionalnog programa za NATO.

 

In Sarajevo today, DAS Palmer and @BBiermanUSAID met with the Members of BiH Presidency to discuss moving forward on ANP to continue BiH’s progress toward Euro-Atlantic integration, and how U.S. assistance will contribute to greater economic prosperity and democratic development. pic.twitter.com/K7tBBfvlxg


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije