Masovno trovanje pasa lutalica u Zavidovićima: Ko stoji iza ovog nehumanog čina?

Radiosarajevo.ba
Masovno trovanje pasa lutalica u Zavidovićima: Ko stoji iza ovog nehumanog čina?
Facebook / Masovno trovanje pasa lutalica u Zavidovićima

Prethodnih dana društvenim mrežama kruže slike otrovanih pasa lutalica na području Zavidovića.

Fotografije i video uznemirujućeg sadržaja, objavila je neformalna grupa “Njuškice – Zavidovići” kojim potvrđuju da je proteklih dana došlo do masovnog trovanja pasa lutalica.

Kako tvrde, pronađen je veliki broj leševa, kao i postavljenih mamaca.

"Od 26. septembra 2019. godine članovi naše grupe pronašli su 13 otrovanih pasa. Najveći broj leševa, kao i postavljenih mamaca pronađeni su u krugu Prve Osnovne škole i vrtića, a isti mamci također su pronađeni u Novom Naselju, u blizini autobuske stanice i hotela Kristal", navode iz neformalne grupe, koji su podnijeli zahtjev za registraciju Udruženja.

Ističu da svjedoka za postavljanje mamaca nema, ali da se mamci sastoje od kruha u koji je ubačena određena količina otrova za pacove, pišu zdici.info

"Uklonjeni mamci se sastoje se od kruha u koji je ubačena određena količina otrova za pacove, a par pasa je umrlo od nama nepoznatog mamca koji je u sebi sadržavao pužomor", navode oni.

Poručuju da ne znaju koliko će još pasa stradati, jer ne znaju gdje je otrov još postavljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije