Masovna tuča migranata u Bihaću: Šest osoba uhapšeno

Radiosarajevo.ba
Masovna tuča migranata u Bihaću: Šest osoba uhapšeno
USN.co.ba / Migranti u Bihaću

U Đačkom domu u Bihaću, gdje su smješteni migranti, jutros oko 10 sati je došlo do masovne tuče, gdje je jedna osoba  zadobilo tjelesne povrede. Šest osoba je uhapšeno, prenosi Usn.co.ba.

Migranti koji su učestvovali u tuči privedeni su u prostorije Policije nad kojima je zavedena kriminalistička obrada. Kako se saznaje radi se o osobama na koja su u policiji ranije upozoravali da su skloni nasilju.

Treći dan zaredom Jedinica za podršku na području Grada Bihaća vrši pretrese sumnjivih osoba radi otkrivanja posjedovanja oružja i narkotika. Broj migranata svakodnevno se povećava.

Zdravstveno stanje migranata, o kojima brigu vode ljekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Bihaću, za sada je pod kontrolom. Zaustavljeno je i širenje svraba, koji se pojavio među migrantima. Ispred Ministarstva zdravstva poslati su dopisi svim relevantnim institucijama, ali bez odgovora.

Ministar unutrašnjih poslova Anel Ramić napominje da su prepušteni sami sebi i da vode brigu o 300 migranata. U ovaj prihvatni centar danas su dovezeni i migranti iz Velike Kladuše, gdje ih je ostalo tek pedesetak. Najavljeno premještanje migranata iz napuštenog Doma penzionera u Bihaću u izbjeglički centar u Salakovcu odgođeno je, zbog toga što su i migranti iz Sarajeva bili zaustavljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije