Specijalci u RS-u i dalje zaustavljaju građane, oglasio se načelnik Šehovac

Radiosarajevo.ba
Specijalci u RS-u i dalje zaustavljaju građane, oglasio se načelnik Šehovac
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Patrola portala Radiosarajevo.ba večeras je bila na liniji razgraničenja dva entiteta

Policija iz Istočnog Sarajeva, uz pomoć kolega iz Banja Luke, i večeras sprovodi pojačane mjere sigurnosti na ulicama opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Pala.

U to se i uvjerila naša novinarska ekipa, koja je bila večeras oko 17 sati na liniji razgraničenja između dva entiteta.

Sve više maskiranih specijalaca u I. Sarajevu: Hapse bez objašnjenja

Maskirani specijalci zaustavljaju građane, iz MUP-a RS tvrde sve normalno

Građani iz Federacije BiH u više navrata su proteklih dana kontaktirali našu redakciju, koji su se žalili da ih zaustavljaju specijalci u maskirnim odijelima, sa kapama na glavi i s dugim cijevima, što je kod mnogih izazvalo zabrinutost i nelagodu.

Kako su nam rekli iz Ministarstva Unutrašnjih poslova Istočno Sarajevo, pod lupom policije RS-a posebno su pojedinci iz kriminalnog miljea i oni koji su im od ranije poznati.

„Naš načelnik (Branimir Šehovac, op. a.) je dao izjavu i on je sve pojasnio. Znam da mi ništa ne prepuštamo slučaju, i naše snage su tu da se obračunaju sa svima onima koji krše ili namjeravaju da prekrše zakon“, kazao je dežurni operativni u MUP-u Istočno Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

Načelnik Šehovac se danas nešto ranije obratio medijima.

"Cilj ovih mjera i radnji je razotkrivanje i rasvjetljavanje svih vrsta krivičnih djela iz prethodnog perioda, a posebno onih najtežih, kao i sprečavanje vršenja krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira, a što je već dalo određene efekte", kaže Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

On je podsjetio da je pojačano prisustvo policije još ranije najavljeno i obećava građanima da će policija učiniti, i čini sve, da budu sigurni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije