Maškare u Čapljini: Tabut za Željka Komšića i spaljivanje Praljkovog "dželata"

Radiosarajevo.ba
Maškare u Čapljini: Tabut za Željka Komšića i spaljivanje Praljkovog "dželata"
U Čapljini su održane Velike maškare - Karneval fest 2018. godine sa kojih su poslane vrlo upečatljivce političke poruke.

Najviše pažnje privukao je tabut s nišanom na kojem je stajalo ime "Željko K.", jasna aluzija na bivšeg člana Predsjedništav BiH Željka Komšića. Pored tabuta su stajali partizani sa zelenim maramama, te ustaša i imam.

Tradicionalne Velike maškare započele su budnicom i promenadom u 6.00 sati ujutro, a poslijepodne je održana karnevalska povorka od Trebižata do Trga kralja Tomislava u Čapljini gdje je bila upriličena primopredaja gradske vlasti, podizanje karnevalske zastave te podizanje optužnice protiv Marka Krnjevala - lika koji simbolizira haaškog sudiju Carmela Agiusa koji je osudio generala HVO-a Slobodana Praljka.

Završne maškare planirane su 13. februara okupljanjem promenadne povorke, a istoga dana najavljen je i prijem kod načelnika općine Čapljina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije