Mašić potvrdio: U utorak vanredna sjednica u FBiH zbog rezervista u RS-u

Radiosarajevo.ba
Mašić potvrdio: U utorak vanredna sjednica u FBiH zbog rezervista u RS-u
/ Fena

Vanredna sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za utorak, a povod su najave da će RS formirati rezervni sastav policije, potvrdio je za Radiosarajevo.ba predsjednik ove komisije Damir Mašić.

Glavna tema sjednice trebalo bi biti formiranje rezervnog sastava policije i u Federaciji Bosne i Hercegovine. Članovima komisije, potvrdio je Mašić, trebali bi se obratiti ministar unutrašnjih poslova FBiH - Aljoša Čampara i zamjenik direktora FUP-a - Ensad Korman.

"S obzirom na to da je NS RS otišla u aktivnosti koje zadiru u kršenje Daytonskog sporazuma, a ne postoji nikakva reakcija onih koji nadziru provođenje tog sporazuma - tu prije svega mislim na Ured visokog predstavnika i Vijeće za implementaciju mira - smatrao sam da kao predsjednik Komisije za sigurnost trebam sâm iskoristiti mogućnost da sazovem vanrednu sjednicu za utorak, na kojoj očekujem da se pojave i ministar unutrašnjih poslova i zamjenik direktora FUP-a kako bi otvorili temu i vidjeli koji su naredni koraci kako bi se odgovorilo na formiranje rezervnog sastava policije RS-a.

Od 2015. do danas niti jedan izvještaj aktuelnog ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare nije razmatran u Parlamentu. Parlament na bilo koji način nije tretirao i razmatrao ovu oblast. Imajući u vidu takav odnos moramo reagovati i zahtjevati od nadležnih reakciju", rekao je za Radiosarajevo.ba Damir Mašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije