Martić tvrdi da su HDZ-ovi ministri ljuti, Novalić negira priču o blokadi

A. D.
Martić tvrdi da su HDZ-ovi ministri ljuti, Novalić negira priču o blokadi
/ Vlada FBiH
Sjednica Federalne vlade koja je bila planirana za danas nije zakazana zbog trenutne krize u Vladi na relaciji ministara iz HDZ-a BiH i federalnog ministra za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Šemsudina Dedića (SDA).

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je ministar za prostorno uređenje Josip Martić, kazavši da ne zna kada će se sjednica Vlade ponovo zakazati.

"Problem je u Zakonu o šumama kojeg predlaže ministar Dedić. Mi mo taj zakon usvojili u formi nacrta, ali sada je došao drugi tekst kojeg ne možemo prepoznati. Ne slažemo se uopće s njim. Ministar nas je, faktički, prevario“, rekao je Martić.

Martić je istaknuo da mu se čini da Dedić prema predloženom zakonskom rješenju ne priznaje Ustav FBIH.

"Za njega izgleda ne postoje ni kantoni, ni općina ni gradovi. Čija je to državna imovina, ne može biti samo federalna. On hoće ovo na mišiće da gura, ali mi nikada nećemo biti za ovu verziju zakona“, rekao je Martić.

Dok Dedić nije odgovarao na naše telefonske pozive, federalni premijer Fadil Novalić nam je rekao kako ne misli da je došlo do bilo kakvog blokiranja rada Vlade.

"Imali smo i obaranje izuzetno važnog reformskog Zakona o PIO, pa je dobro da napravimo kraću pauzu u sjednicama. Trenutno imam nesuglasica i u vezi s nekim drugim zakonima. Došlo je vrijeme da predstavnici svih stranaka u Vladi Federacije još jednom definiraju zajedničke ciljeve“, rekao nam je Novalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije