Marš mira Žepa - Srebrenica - Potočari kreće 9. jula

Radiosarajevo.ba
Marš mira Žepa - Srebrenica - Potočari kreće 9. jula
foto:Radiosarajevo / Za učesnike Marša mira obezbijeđena je večera 9.jula
Prevoz učesnika marša iz Sarajeva do Žepe bit će osiguran 9. jula u 6:30 sati iz naselja Stup (ispod mosta s proširenja prema gradu), saopćeno je iz Organizacionog odbora ovogodišnjeg Marša mira.

Prevoz je osiguran i u povratku iz Potočara.

"Svi učesnici marša trebaju sa sobom ponijeti hranu za dva dana i po mogućnosti vreće za spavanje. Osigurana je večera 9. jula u kampu u Ljeljendolu.

Dužina Marša je oko 60 kilometara i medicinska ekipa Hitne pomoći će biti u pratnji cijelom dužinom puta, a imat ćemo u koloni i ekipu Gorske službe spasavanja Novi Grad. Prijave za Marš mira Žepa - Srebrenica - Potočari moguće je izvršiti do 5. jula  putem telefona 061 741 514", saopćili su organizatori.

Pododbor za organizaciju Marša mira Žepa-Potočari i Udruženja boraca Žepske brigade pozivaju građane da i ove godine uzmu učešće u Maršu da zajedno i dostojanstveno obilježe 23. godine od genocida nad Bošnjacima Podrinja.

           

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije