Marko Radoja, urednik na BHRT-u: Podnio sam ostavku, odlazim u Beograd

A. S.
Marko Radoja, urednik na BHRT-u: Podnio sam ostavku, odlazim u Beograd
Arhiv / Marko Radoja

Tačno je... Podnio sam ostavku na funkciji glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa BHT-a, zbog privatnih razloga. To je za Radiosarajevo.ba potvrdio Marko Radoja, koji je na ovu funkciju postavljen u maju 2018. godine.

Radoju su, na funkciji glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa BHT-a, ispratili i slučajevi prijetnji, među kojima i prijetnje smrću, vezanih za slučaj navodne zabrane nošenja cvijeta Srebrenice i tweetova novinarke Svjetlane Topalić.

Zbog slučaja Svjetlane Topalić: Marko Radoja dobio prijetnje smrću

„Malo ću su se odmoriti i od Nove godine startam. Do 1. oktobra ću biti na BHT-u, jer je takva procedura. Nove izazove ću imati tek s početkom 2020. godine. Potreban mi je odmor“, dodao je Radoja za naš portal.

On je potvrdio da će profesionalnu karijeru nastaviti u Beogradu, nakon napuštanja pozicije u Sarajevu, nastaviti kao šef dopisništva državne televizije Bosne i Hercegovine u ovom gradu.

„Radujem se novom ponovnom izazovu“, dodao je Radoja.

Na naše pitanje ko će biti njegov nasljednik na BHT-u, Radoja je rekao:  

„Iskren niti znam, niti me zanima. Pitali su me, ali nisam htio nikoga predložiti. Ima tu sjajnih urednika, nasljedniku želim mnogo sreće“.

Podsjetimo, Radoja je prijetnje dobivao za slučaj navodne zabrane nošenja cvijeta Srebrenice i tweetova novinarke Svjetlane Topalić.

"Nisam zabranio nošenje Cvijeta Srebrenice, samo sam dao preporuku da ga voditelji ne nose. Svi naši novinari u živim uključenjima su nosili cvjetove i voditelji su koristili cvjetove", rekao je tada Radoja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije