Marina Pendeš pozvala mlade da se priključe Oružanim snagama BiH

Fena
Marina Pendeš pozvala mlade da se priključe Oružanim snagama BiH

Ministarstvo odbrane BiH svake godine raspisuje oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, pružajući priliku mladim, svršenim srednjoškolcima, da se nakon školovanja zaposle u Oružanim snagama BiH.

Javni oglas za popunu 815 upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH objavljen je 27. aprila na web-stranici Ministarstva odbrane BiH i traje 21 dan od dana objavljivanja, te da se na oglas mogu prijaviti aktuelni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uslove definisane oglasom (fizička spremnost, godine starosti, itd).

Tim povodom ministrica odbrane BiH Marina Pendeš koristi priliku da pozove sve mlade ljude, koji ispunjavaju uslove i koji žele zaposlenje u Oružanim snagama BiH, da se prijave na Javni oglas za prijem kandidata u PVS u početnom činu vojnika, saopćeno je iz MOBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije