Manji sukob specijalaca i bivših boraca dok se čeka ishod sjednice

Radiosarajevo.ba
Manji sukob specijalaca i bivših boraca dok se čeka ishod sjednice
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Policija i borci

Dok traje tematska sjednica Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (PFBiH) na kojoj se raspravlja o sanju i aktuelnoj problematici u oblasti boračko-invalidske zaštite u FBiH, ispred zgrade ove institucije je došlo do manjeg sukoba specijalaca i boraca.

Borci su, naime, krenuli prema specijalcima, a ovi su morali upotrijebiti manju silu kako bih ih spriječili u nakani. Nervoza među bivšim borcima raste dok čekaju ishod današnje sjednice Parlamenta FBiH, a na njenom dnevnom redu su četiri jasno definirana zaključka o kojima parlamentarci raspravljaju.

Predstavnici bivših boraca Armije RBiH i Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) su nakon protesta ispred zgrade Federalnog parlamenta ušli su u zgradu gdje će im biti dozvoljeno obraćanje zastupnicima.

Inače, bivši borci traže jedinstven i javan registar boraca, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja na svim nivoima i borački dodatak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije