Mamićev advokat: Sve će biti gotovo za sat ili dva

Radiosarajevo.ba
Mamićev advokat: Sve će biti gotovo za sat ili dva
bljesak.info / Zdravko Mamić

Veljko Miljević, advokat Zdravka Mamića, rekao je da je njegov branjenik sam otišao u policijsku stanicu u Međugorju.

"Mamić nije uhapšen. On je ovoga trenutka na ulasku u Mostar ili je već u Mostaru u pratnji službenih osoba određenih državnih tijela BiH koje su došle neformalno zamolit ga da ispuni svoju obvezu kao državljanin BiH i da ode na službenu radnju koja je propisana određenim međunarodnim pravnim propisima i ugovorima između RH i BiH i da da informacije na temelju kojeg se pravnog naslova nalazi u BiH, te gdje se nalazi i gdje će biti dostupan državnim i pravosudnim tijelima BiH", rekao je za HRT  Miljević,

Još jedan Mamićev advokat Zdravko Rajić, izjavio je za Hinu da ne postoji osnov da se Mamić izruči Hrvatskoj.

Podsjetimo, danas je objavljeno da su pripadnici SIPA-e uhapsili  Zdravka Mamića. Međunarodnu potjernicu za Mamićem, koji je u Hrvatskoj prvostepeno osuđen na šest i pol godina zatvora, a prije toga je prebjegao u BiH, raspisao je Županijski sud u Osijeku, saznaje Žurnal.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, bivši izvršni direktor zagrebačkog NK Dinamo Zdravko Mamić, uhapšen je na području Međugorja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije