Makarević: Uspješna integracija bh. dijaspore u Norveškoj

Fena
Makarević: Uspješna integracija bh. dijaspore u Norveškoj
U Ambasadi Bosne i Hercegovine u norveškom glavnom gradu Oslu upriličen je diplomatski prijem za zvanice diplomatskog kora, zvaničnike norveških vlasti, a prisustvovali su i predstavnici bh. dijaspore i organizacija u toj zemlji.

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević izložio je planove i težnje bh. ambasade za saradnju na svim nivoima, u bilateralnom, multilateralnom, edukativnom i kulturološkom smislu.

Naglasio je pozitivnu ulogu bh. dijaspore na norveško društvo, kao primjer uspješne integracije pri čemu posebnu ulogu igra visoka naobrazba bh. građana u Norveškoj.

Okupljeni su imali priliku pogledati i izložbu slika bh. umjetnika Nedžada Mahića koji je godinama predavao likovno obrazovanje u školi u Norveškoj, a upriličena je i izvedba sevdalinki uz harmoniku Miralema Bećirovića i hor "Dame".

Diplomatskom prijemu prisustvovali su ambasadori Rusije, Mađarske, Čilea, Kolumbije, Makedonije te diplomate iz Srbije, Venecuele, Holandije, Švedske, Njemačke i Austrije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije