Majkić: Šarović vraća dug Izetbegoviću, jer sve što hoće mogu uraditi sa SDS

Radiosarajevo.ba
Majkić: Šarović vraća dug Izetbegoviću, jer sve što hoće mogu uraditi sa SDS
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dušanka Majkić

Delegat SNSD u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić poručila da je da se vlast u BiH ne može formirati bez SNSD i da ova stranka neće dozvoliti da se obesmisle izbori.

Kako je moguće da se oni, koji su izgubili izbore, preporučuju da budu i u sljedećem Savjetu ministara BiH? Mislim da je to više pokušaj lidera SDS Mirka Šarovića da ojača poziciju u stranci i pokaže da, kada je on sada postao lider stranke, ona može postati i dio vlasti na nivou BiH“, rekla je Majkić za Alternativnu televizuju.

Ona tvrdi da Šarović time „vraća dug lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, jer sve što ne mogu uraditi sa SNSD, mogu sa SDS“.

Majkić je poručila da Izetbegović može očekivati žestok odgovor iz RS, ukoliko se SDA usudi da bira ko će im biti partner u formiranju vlasti.

Ona smatra da SDA odugovlači sa formiranjem vlasti, jer želi završiti određene poslove s obzirom na to da su u toku masovna zapošljavanja u institucijama BiH.

Kada je riječ o usvajanju budžeta za finansiranje institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH na telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH, Majkić je rekla da budžet ne može predlagati odlazeća vlast niti može biti usvojen preglasavanjem jednog od člana Predsjedništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije