Majkić: Bošnjaci računaju na glasove migranata

Radiosarajevo.ba
Majkić: Bošnjaci računaju na glasove migranata

Bošnjački političari ne žele rješenje migrantske krize i foliraju brigu o tom izuzetno važnom pitanju, a u suštini računaju na glasove migranata u budućnosti, tvrdi delegatkinja SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Majkić je istakla da Bošnjaci, odnosno najveća bošnjačka politička partija SDA, a po stavu su im bliske i sve ostale stranke iz Sarajeva, smatra da migrante ne treba dirati.

Na pitanje šta očekuje od tematskih sjednica oba doma parlamenta BiH o migrantskoj krizi, Majkićeva je rekla da ne očekuje ništa.

"Kao prvo, treba sačekati da vidimo hoće li Selmo Cikotić (SDA) biti izabran za ministra bezbjednosti, a i ako bude, njegova dosadašnja politička i profesionalna biografija garantuj", rekla je Majkić za Glas Srpske. 

Ona je navela da je posljednju sjednicu ovog parlamentarnog doma obilježio dnevni red prepun izvještaja i dokumenata iz 2017. i 2018. godine koji su morali biti odbačeni iz prostog razloga zato što se u njima nalazi ono što ne odgovara stvarnosti.

"To je bila dosadna sjednica na kojoj je Dom naroda pokušavao da stigne stvari koje je davno trebalo usvojiti... Sjednicu su obilježile inicijative minornih političkih partija i pojedinaca koji pred izbore pokušavaju da sebi obezbijede simpatije i naklonost birača", ocijenila je Majkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije