Majke i žene Srebrenice: Traže izvinjenje zbog koncerta Zabranjenog pušenja

Fena
Majke i žene Srebrenice: Traže izvinjenje zbog koncerta Zabranjenog pušenja
/ Zabranjeno pušenje (Facebook)
Udruženje "Majke i žene Srebrenice" zatražilo je od organizatora manifestacije 'Visočko ljeto' izvinjenje zbog, kako se navodi u saopćenju za javnost, održavanja muzičkog koncerta u Visokom uoči kolektivne dženaze u Potočarima 11. jula.

"Visoko je na poseban način povezano s našim stradanjima. Iz Visokog su svi naši ubijeni ispraćeni do svog konačnog smiraja. Zbog toga smo i svi mi koji smo preživjeli srebrenički genocid povezani s tim gradom. Od Visočana nismo nikada ništa tražili osim poštovanja i iskrenog saosjećanja s našim stradanjima. Ove godine, nakon ispraćaja naših najmilijih, Visokom se istu večer prolamala muzika. I sutradan. Pa i noć uoči same dženaze 11. jula u Visokom je održan koncert Zabranjenog pušenja", navodi se u saopćenju za javnost.

Iz Udruženja ističu kako od organizatora kulturno zabavne manifestacije "Visočko ljeto" odnosno od općine Visoko i načelnice Amre Babić očekuju javno izvinjenje svim porodicama žrtava srebreničkog genocida.

"Naše ogorčenje ni danas nije ništa manje. Ogromno je kao što je bilo i 11. jula. Dosad smo čekale izvinjenje, a danas pozivamo organizatora kulturno zabavne manifestacije 'Visočko ljeto', tačnije općinu Visoko i načelnicu Amru Babić, da se javno izvini svim porodicama žrtava srebreničkog genocida – navodi se u saopćenju Udruženja "Majke i žene Srebrenice".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije