Maglovito u dolinama, sunčano na planinama: Evo kakvo će vrijeme biti danas u BiH

Radiosarajevo.ba
Maglovito u dolinama, sunčano na planinama: Evo kakvo će vrijeme biti danas u BiH
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Zimska idila iznad Sarajeva

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -1; Sanski Most i Sarajevo 0; Livno 1; Bugojno i Tuzla 2; Ivan Sedlo 3; Gradačac i Grude 6; Mostar i Široki Brijeg 7; Neum 10; Bihać 11°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, na normali je i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti veoma malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, maksimalno do 14°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7°C.

U nedjelju, 8.12.2019., u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

U ponedjeljak, 9.12.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno malo kiše može pasti na području Hercegovine, zapada i sjeverozapada Bosne. Kiša u većem dijelu zemlje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C.

U utorak, 10.12.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama slaba kiša, na planinama slab snijeg. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura. Temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije