Magla i sunce u BiH: Narednih dana temperature do 17 stepeni

Radiosarajevo.ba
Magla i sunce u BiH: Narednih dana temperature do 17 stepeni
Foto: Radiosarajevo.ba / Bjelašnica okupana suncem
Jutros je u našoj zemlji pretežni sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Banja Luka, Bjelašnica, Bugojno, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Sokolac, Tuzla -2; Ivan Sedlo -1; Jajce, Široki Brijeg 0; Grude, Zenica 2; Bihać, Gradačac 4; Trebinje 5; Mostar 6; Neum 9.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne sa maglom i sumaglicom. Vjetar slab južnog smjera. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 15 °C.

U Sarajevu jutro maglovito. Tokom dana se očekuje sunčano vrijeme. Dnevna temperatura oko 7 °C.
 
Biometereološka prognoza: Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti povoljnije. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Tokom jutra i večeri, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju. U unutrašnjosti zemlje manji problemi su mogući zbog nešto dužeg zadržavanja naoblake i pojave magle. Savjetujemo Vam da topliji dio dana provedete van gradske sredine.
 

Sarajevo se jutros ponovo guši u smogu, zrak NEZDRAV

Sarajevo je jutros ponovo osvanulo u smogu. U 7:00 sati zabilježen je indeks kvaliteta zraka od 157 - dakle nezdrav. Upozoravaju se stanovnici da su moguće pojave pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme. Svi ostali bi mogli početi osjećati negativan utjecaj zagađanje na zdravlje.

U ponedjeljak, pretežno oblačno vrijeme na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne mala naoblaka, po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. 
 
U utorak, pretežno oblačno se prognozira na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne mala do umjerena naoblaka. Na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.
 
U srijedu, pretežno oblačno se prognozira na području Krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. U ostatku Bosne mala do umjerena naoblaka, s tim što će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije