Lokmić-Misirača: Tužit ću sudiju Branka Perića

E. H.
Lokmić-Misirača: Tužit ću sudiju Branka Perića
Foto: Dženan Kriještorac / Sjednica VSTV-a

Tokom rasprave u VSTV-u članovi Vijeća spomenuli su sudiju Branka Perića.

"Problemi VSTV-a nisu istovremeni problemi i manjak pravosuđa. Nemojte da padamo u zamku da smo mi žrtve neopravdanih medijskih natpisa. Poslušajmo šta o nama misli pravosudna zajednica. Za mene je i Branko Perić pravosudna zajednica. On je intelektualac s čijim se mišljenjem često ne slažem i on to zna. Ako je mišljenje jednog čovjeka problem, pa kakva smo mi to onda institucija", kazao je član VSTV-a Goran Nezirović.

Potpredsjednica VSTV-a Jadranka Lokmić - Misirača spomenula je Perićevu posljednju kolumnu za koju kaže da nije kritika, već je
pljuvanje po ljudima.

"Ja tog sudiju ne poznajem. Nikada nismo popili kafu. Otkud pravo bilo kojem sudiji da kaže da su sudije i tužioci izgubili samopouzdanje. Šta je to da neko istupa u ime tolikih sudija i tužilaca", kaže ona.

Dalje tvrdi da sudiju Perića poziva, preko medija, da dokaže ako je korumpirana.

"Tužit ću ga za ovu kolumnu, već sam to jednom uradila i proces je u toku", istakla je Lokmić Misirača.

Dalje tvrdi da je u Tužilaštvo ušla 80-ih i da država ima pravo da zna šta ima od imovine i svaku marku može opravdati.

"Ko god misli da postoji neki razlog da odgovaram krivično ili UDT-u molim vas da podnese prijavu. Budite časni ljudi, podnesite prijavu i potpišite i tražite moju odgovornost, ako smatrate da postoji. Ovo vijeće mora donijeti pravilo istupanja nosilaca pravosudnih funkcija i
odgovornosti ukoliko se ne pišu istinite stvari. Moraju se uspostaviti neka pravila", tvrdi Lokmić - Misirača.

Dalje je naglasila da smatra da se Vijeće samo dovelo u situaciju u koju se dovelo i da se uvijek moraju ispraviti neistiniti navodi.

U međuvremenu na sjednici je rečeno da je neki advokat iz Trebinja poslao dopis VSTV-u i da je u koverti bilo 200 KM. A Vijeće je zaključilo da će se ovaj predmet biti odmah upuće nadležnom Tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije