Logoraši kontra DF-a: Problem je prijedlog za ministricu zdravstva u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Logoraši kontra DF-a: Problem je prijedlog za ministricu zdravstva u Sarajevu
Foto: Arhiv / Draženka Malićbegović

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde (NiP) te zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, na svom Facebook profilu nedavno je objavio pismo koje je dobio iz Udruženja logoraša Žepče.

U njemu piše da su predstavnici logoraša iz medija saznali kako će Draženka Malićbegović biti kandidirana za novu ministricu zdravstva u Kantonu Sarajevu te da će nju predložiti Demokratska fronta (DF).

Međutim, oni navode kako je doktorica Malićbegović prema bošnjačkom dijelu stanovništva u Žepču tokom proteklog rata na tlu naše zemlje imala nemaran odnos te da je u tom turbulentno vremenu uskraćivala Bošnjake za adekvatnu medicinsku skrb.

Kako navode, ona je tokom rata vršila dužnost glavnog ljekara za ratne zarobljenike i civile zatočene u logor.

"Na toj dužnosti predložena kandidatkinja nije položila ispit iz profesionalizma, bila je izvan uzusa profesionalnog odnosa i liječničke etike jer se prilagođavala datoj situaciji u kojoj je, umjesto da liječi i pomaže ranjenim, bila više u okrilju ondašnjih jahača apokalipse", stoji, između ostalog, u spomenutom pismu.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba je kontaktirala doktoricu Draženku Malićbegović kako bismo dobili komentar, ali je nova kandidatkinja za ministricu zdravstva kazala da je kasnije kontaktiramo jer je trenutno na sastanku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije