Izetbegović: O vanjskoj politici BiH će se odlučivati u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: O vanjskoj politici BiH će se odlučivati u Sarajevu
Nakon susreta članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Srbije, posljednji se novinarima obratio Bakir Izetbegović.

U skoro ljutitom tonu poručio je da će se vanjska politika BiH kreirati u Sarajevu. Bila je to reakcija na izjavu Aleksandra Vučića da mu je Čović iznio kako će Predsjedništvo BiH slijediti politiku Srbije u vezi s priznavanjem Kosova".

"U vezi toga da će BiH čekati na stav Beograda... O međunarodnoj politici BiH odlučivat će se u Sarajevu, među članovima Predsjedništva BiH. Uzet ćemo u obzir stavove susjednih zemalja, posebno Europske unije.. ali samo uzeti u obzir. Nema govora da će BiH čekati na mišljenje Beograda. Zamolio sam Čovića da ovu stvar ('čekanje na mišljenja Beograda o priznanju Kosova' op.) iznese kao svoj stav", poručio je ljutiti Izetbegović.

Odmah mu je, s kiselim osmjehom, odgovorio Aleksandar Vučić.

"Ovako vam izgleda sve. I oko granica i sve ostalo. Ja sam samo citirao ono što sam dobio kao zvaničan dokument", rekao je Aleksandar Vučić i otkrio da su razgovori u Beogradu bili izuzetno teški, s malo usaglašenih stavova...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije