Ljubo Seferović u sudnici poručio: Neka Alisa Mutap ide na poligraf

Radiosarajevo.ba
Ljubo Seferović u sudnici poručio: Neka Alisa Mutap ide na poligraf
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je održan nastavak suđenja Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji.

Njima se sudi zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprečavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića, piše agencija Patria.

Jučer su se kao svjedoci trebali pojaviti Vasvija, Elvira i Jasmina Seferović, ali je Tužilaštvo KS-a odustalo od ovih svjedoka. Jedini svjedok koji se pojavio u sudnici bila je Hadžija Hopić, supruga drugooptuženog Bekrije Seferovića.

Ona je nakon što je sudija Igor Todorović tražio da se izjasni da li će svjedočiti ili ne - odbila svjedočiti čime je glavni pretres i završen.

Nastavak suđenja zakazan je za 7. februar u 12 sati kada će se kao svjedok pojaviti Muriz Memić, otac Dženana Memića. Svjedočit će i šest vještaka među kojima je i Abdulah Kučukalić koji je pregledao Alisu Mutap (bila s Dženanom Memićem u vrijeme tragičnog događaja 8. februara).

Nakon što je suđenje završeno, prilikom odvođenja Ljube Seferovića iz sudnice u pritvor on se obratio riječima: „Neka Alisa Mutap ide na poligraf“. Inače, od samog početka suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću između njih dvojice nema nikakve komunikacije.

Ad hoc tijelo za slučaj „Dženan Memić“ jučer je podnijelo konačan izvještaj Komisiji za sigurnost o provedenom skupštinskom nadzoru nad zakonitošću rada Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u predmetu „Dženan Memić“ koja ga je prihvatila. 

Izvještajem je dokazana opravdanost pokretanja skupštinskog nadzora, gdje su utvrđeni određeni propusti u postupanju policijskih organa, što će biti prezentirano na narednoj Skupštini Kantona Sarajevo koja će se održati u utorak 31. januara 2017. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije