Ljekari u Tuzlanskom kantonu prijete kolektivnim otkazom

Radiosarajevo.ba
Ljekari u Tuzlanskom kantonu prijete kolektivnim otkazom
Doktor Rifat Rijad Zaid, predsjednik Saveza strukovnih sindkata doktora medicine i stomatologije FBiH, poručio je da doktori u Tuzlanskom kantonu ne zaslužuju da budu zadnji i jedini u FBiH bez svog kolektivnog ugovora.

"Ne zaslužuju da vlada koja jednim potezom može riješiti sadašnji položaj doktora igra se sa stubom zdravstvenog sistema i praktično tjera doktore iz Tuzlanskog kantona. Nakon protestnog skupa koji će biti u subotu, članovi sindikata doktora medicine i stomatologije kreću u predaju kolektivnog otkaza u svim zdravstvenim ustanovama na području TK. Isključiva odgovornost je na sadašnjoj Vladi TK koja će dozvoliti potpuni sumrak u jednom dijelu FBiH zarad nerazumljivih interesa i vratiti građane TK praktično u srednji vijek", ističe Rijad Zaid.

Savez strukovnih sindkata doktora medicine i stomatologije FBiH u kordinaciji sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije TK sutra organizira protestni skup doktora Tuzlanskog kantona s ostalim članovima sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH, koji će se pridružiti svojim kolegama u Tuzlanskom kantonu.

"Ovom prilikom želimo da napomenemo da nas je na ovaj potez natjerala Vlada TK koja je pokazala rijetko viđenu malicioznost i nebrigu za svoje doktore. One iste doktore koji se svakodnevno bore da sačuvaju zdravlje i život svih građana Tuzlanskog kantona, pa i onih koji su sada protiv nas i koji praktično uništavaju sve ono što je prethodnih generacija stvarano u zdravstvu na tom području", navodi se u saopćenju koje potpisuje Rijad Zaid.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije