Beograd / Linta: Nedopustivo da se migraniti naseljavaju u "srpskim naseljima" u FBiH

10. 11. 2019. u 14:47:00 Srna

Shares:0

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Srbije Miodrag Linta pozvao je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da jasno "poruči Sarajevu da je nedopustivo da se migraniti naseljavaju u srpskim naseljima u Federaciji BiH".

"Apsolutno je neprihvatljivo da se migrantski kampovi formiraju u srpskim naseljima kao što su Medeno Polje, Lipa ili bilo kom drugom na području FBiH odakle su Srbi protjerani", naveo je Linta.

Linta je istovremeno zatražio da Vijeće ministara u tehničkom mandatu poništi odluku gradskog vijeća Bihaća o izgradnji Prihvatnog centra za migrante u srpskom selu Lipa.

Žurnal: Za dva mjeseca iz Srbije u BiH ušlo više od 7.000 migranata

On smatra da je namjera vlasti Bihaća i Unsko-sanskog kantona da pošalje jasnu poruku malobrojnim srpskim povratnicima u FBiH da nisu dobrodošli i da se ponovo isele sa svojih ognjišta, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona (SSR).

Linta je ukazao da je opravdana sumnja da postoji plan pojedinih centara moći u Sarajevu da se migranti trajno nasele u srpskim naseljima u FBiH i uzurpiraju srpsku zemlju i drugu imovinu.

"Potpuno je jasno da bi nasilno naseljavanje migranta u srpska naselja značilo još jedno u nizu kršenja Dejtonskog sporazuma i dodatno širenje nepovjerenja između srpskog i bošnjačkog naroda", poručio je Linta.

KOMENTARI (7)