Lideri stranaka na sastanku s komesarom Hahnom: Hoće li potpisati zajedničku izjavu

Radiosarajevo.ba
Lideri stranaka na sastanku s komesarom Hahnom: Hoće li potpisati zajedničku izjavu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Komesar Hahn danas boravi u Sarajevu

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Hahn sastao se danas u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH i rukovodstvom Vijeća ministara BiH.

Hahn se u zgradi institucija BiH sastao s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i ministrima vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem te finansija i trezora Vjekoslavom Bevandom.

Također, sastancima je prisustvovao i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark.

Na svom Twitter profilu Hahn je naveo kako je na sastanku s članovima Predsjedništva BiH poručio liderima da što prije formiraju vlast radi implementacije reformi koji su u interesu za građane.

Podsjećamo, Hahn danas boravi u Sarajevu gdje sa zvaničnicima BiH razgovara o reformama i procesu EU integracija. Evropski komesar trenutno radi na mišljenju o osnovanosti prijave BiH za članstvo u EU, koje će prezentovati državama članicama.

Nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH i rukovodstvom Vijeća ministara BiH, komesar Hahn će u zgradi Delegacije EU u Sarajevu održati sastanak s predstavnicima bh. političkih stranaka.

Na sastanak s komesarom EU su došli lideri SDA, SBB-a, SDP-a, PDA, HDZ-a 1990, SDS-a, Naroda i Pravde, Naše stranke, Nezavisnog Bloka, Socijalističke partije, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić, Mirsad Kukić, Ilija Cvitanović, Vukota Govedarica, Elmedin Konaković, Predrag Kojović, Senad Šepić i Petar Đokić.

Također, na sastanak s Hahnom su stigli i visoki stranački zvaničnici Zoran Tegeltija (SNSD), koji je i kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara, Dženan Đonlagić (DF), Željka Cvijanović (SNSD), Lidija Bradara (HDZ).

Treba podsjetiti kako ja za ovaj sastank bilo predviđeno potpisivanje dokumenta "Pismeno opredjeljenje Bosne i Hercegovine: Na putu prema novoj agendi za socioekonomske reforme".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije