Čubrilović: Pozicija i opozicija dogovorile da budu ujedinjene za ciljeve RS-a

Radiosarajevo.ba
Čubrilović: Pozicija i opozicija dogovorile da budu ujedinjene za ciljeve RS-a
Lideri političkih stranaka u Republici Srpskoj održali su u nedjelju sastanak s predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem, s kojim su razgovarali o radu NSRS-a u tekućem mandatu.

Sastanku su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić, SP-ča Petar Đokić, SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić.

Predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović nakon sastanka je istaknuo da je glavna tema sastanka bila normalno uspostavljanje funkcioniranja svih nivoa vlasti. Dodao je i da će vrlo brzo biti formiranja komisija s siljem usaglašavanja stavova lidera političkih stranaka u Srpskoj.

"Na sastanku je dogovoreno da bude formirana međustranačka komisija koja će raditi na izradi ključnih zakona u Republici Srpskoj. Odmah je prihvaćeno da se zakoni rade i primjenjuju čak i prije predviđenog datuma, a od komisije koja će raditi na sporazumu sve će biti preciznije definirano. Komisija će biti formirana u naredna dva-tri dana i ja sam preuzeo obavezu da prvi zajednički sastanak održim i da ta komisija počne sa radom. Riječ je o dogovoru između političkih partija i to neće biti neko parlamentarno tijelo. Sve to radimo jer, kada je riječ o Republici Srpskoj, ciljevi opozicije i pozicije su isti", istaknuo je Čubrilović nakon sastanka.

Pored toga, govoreći o onome što je jedna od glavnih tema prethodnih dana, odnosno o famoznoj izjavi Bakira Izetbegovića koja je "podigla prašinu" u cijeloj regiji, Čubrilović je istaknuo da je to samo još jedna "kupovina političkih poena".

"Izetbeović ima dobrih problema unutar stranke i bošnjačkog glasačkog tijela te ja mislim da je samo njegova želja da se ovakvim izjavama skrene pažnja s njih. Bojim se da gospodin Izetbegović previše pažnje izaziva svojim izjavama kako se ne bi radile mnogo važnije stvari za BiH", zaključio je Čubrilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije