Ledeno jutro u BiH: Bjelašnica u minusu, nevrijeme čeka Hercegovinu

Radiosarajevo.ba
Ledeno jutro u BiH: Bjelašnica u minusu, nevrijeme čeka Hercegovinu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Predivni Mostar prepun turista

U Bosni jutros je bilo magle i niskih oblaka. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Ivan Sedlo 1, Bugojno 2, Sanski Most i Tuzla 3, Banja Luka, Bihać, Jajce i Zvornik 4, Doboj, Prijedor i Sarajevo 5, Brčko i Zenica 6, Bijeljina 7, Livno 8, Gradačac 9, Trebinje 12, Mostar i Stolac 14 stepeni.

U Hercegovini se danas očekuje sunčano vrijeme. U Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima, a prije podne, po kotlinama u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Tokom dana u cijeloj zemlji vjetrovito. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera, a jak vjetar se očekuje u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne.

Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 21 stepena. 

U Sarajevu u jutarnjim satima, niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni. 

Narednih dana očekuje se slično vrijeme.

SRIJEDA - u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 4 na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje od 17 do 22 stepena.

ČETVRTAK - u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

PETAK -  u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Tokom dana, uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21, jugu zemlje od 22 do 26 stepena.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će biti stabilnije vrijeme, naglo zahlađenje, uz preovladavajuće sjeverno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, naročito tokom jutra i večeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije