Lajčak u Banjoj Luci razgovarao s Dodikom

Fena
Lajčak u Banjoj Luci razgovarao s Dodikom
Fena / Lajčak i Dodik
Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslav Lajčak izjavio je da će Evropska unija reagirati pozitivno na svaki korak BiH na evropskom putu.

Nakon razgovora s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, Lajčak je izrazio uvjerenje da će BiH iskoristiti predstojeće vrijeme na ispunjavanju evropskih obaveza.

Važno je, naglasio je, da se uspostavi efikasan mehanizam koordinacije i to će se pokazati već prilikom odgovora na pitanja iz upitnika EU.

U Sarajevu je, kaže, jučer razgovarao s bh. političarima i predstavnicima međunarodne zajednice, a sastanak s Dodik je također ocijenio važnim.

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik je izjavio da mu je drago što je u vrijeme predsjedavanja Slovačke Evropskom unijom došlo do pomaka BiH na evropskom putu.

Dodik je pozdravio činjenicu da je dogovoren mehanizam koordinacije te istakao da predstoji posao da BiH odgovori na pitanja iz upitnika EU.

"RS ostaje privržena evropskom putu", rekao je Dodik i dodao da je važno da se poštuju njena ustavna prava i da je mehanizam koordinacije to i omogućio.

Entitetski predsjednik je još dodao da treba da prestanu opstrukcije u provođenju Reformske agende.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije