Kusturica tužio Ć. Durakovića: "30 godina žive u pustoj mržnji prema meni"

Radiosarajevo.ba
Kusturica tužio Ć. Durakovića: "30 godina žive u pustoj mržnji prema meni"
Srbijanski režiser Emir Kusturica izjavio je danas u Višegradu da nikome ne otima zemlju.

"Tvrdnja da nekome otimam zemlju, i to posebno bošnjačku, nije zasnovana ni na čemu drugom, nego na pustoj mržnji i onome u čemu ti, koji takve tvrdnje iznose u javnost, žive već 30 godina, od kako su počeli da vrijeđaju mene i moju porodicu", izjavio je Kusturica za Srnu.

Izjava je došla nakon današnjeg ročišta u Osnovnom sudu u Višegradu povodom tužbe koju je Kusturica podnio protiv Ćamila Durakovića i Avaz-Roto Pres Sarajevo zbog tekstova objavljenih u Dnevnom avazu.

Kusturica je rekao novinarima da je Duraković u javnost iznio netačne podatke o njegovom navodnom otimanju bošnjačke zemlje i "pranju novca", te da je riječ o klasičnoj kleveti.

"Tu nema šta da se priča, riječ je o netačnim podacima. Јa jesam par puta 'oprao' novac, ali onaj koji mi je ostao u farmerkama i koji je oprala mašina za veš, a ovo na šta su oni aludirali - to nije postojalo", istakao je Kusturica.

On je naveo da ima toliko komisija, inspekcija - poreskih i raznih drugih, tako da bi sigurno utvrdili da li je oprano hiljadu maraka, a ne njegovih stotinu dinara u starom džepu.

Duraković je ranije izjavio da se Rezervat biosfere Drina, koji bi trebalo da veže nacionalne parkove Tara u Srbiji i Srebrenica u Republici Srpskoj, ne može graditi bez posebne saglasnosti preko privatnih posjeda Bošnjaka i zaobići srpska sela, a kao krivca označio je Kusturicu.

Beogradski režiser odgovorio je da ga Bošnjaci optužuju za uspostavljanje Nacionalnog parka Srebrenica, te da se "ponavljaju kremanske laži da se zbog njega neće moći graditi, gajiti stoka, sjeći šuma".

"To je toliko realno kao i pokušaj Durakovića da fekalijama koje Drinom stignu do Srebrenice doda i one srebreničke, pa ih vrati uzvodno", uzvratio je tada Kusturica bivšem načelniku općine Srebrenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije