Kusturica: Dodik treba kišobran-zastavu da se Džaferović i Komšić ne bi saplitali

Radiosarajevo.ba
Kusturica: Dodik treba kišobran-zastavu da se Džaferović i Komšić ne bi saplitali
Foto: ATV / Kusturica i Dodik
Srbijanski režiser Emir Kusturica u intervjuu za beogradski Blic ponovo je pohvalio Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Milorad Dodik je posljednji političar koji ne dozvoljava da mu strane ambasade i trećerazredni činovnici kroje politiku. Utoliko je on svojim kolegama u Predsjedništvu čudo, jer oni vide slobodu pod NATO-om, a Dodik je vidi u odnosu na prošlost i budućnost", rekao je Kusturica.

Dodao je da su dvije Јugoslavije stvorene kao kompromis u kojima su se "najvećim dijelom Hrvati i muslimani borili na neprijateljskoj strani".

"Bez tako stečene slobode koja mu je donesena na tanjiru, ne bi danas Dodikov kolega u Predsjedništvu BiH Željko Komšić mogao punih usta prvo da uzvikuje 'Tito', niti bi sada mogao da klikće NATO", poručio je srbijanski režiser.

Dotakao se i isticanja zastave manjeg bh. entiteta u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu.

"Mislim da moj prijatelj Dodik treba napraviti specijalni kišobran u bojama zastave RS-a, a platno da bude duple širine. I kada stigne na posao on unese u Predsjedništvo sklopljeni kišobran, a kada uđe u zajedničku prostoriju sa kolegama, onda ga raširi pa se on pretvori u zastavu neslućenih dimenzija", rekao je Kusturica.

Tu nije kraj Kusturičinom "filmskom scenariju isticanja zastave".

"Kada krene na spavanje u Istočno Sarajevo ili u Banja Luku, Dodik trebalo da pokupi taj kišobran, jer tako njegove kolege, Bošnjak i 'polu-Hrvat građanske orijentacije', neće morati da bazaju po mračnim hodnicima Predsjedništva i sapliću se o barjak. Dakle, to je jedno filmsko rješenje. Evo ja ću mu takav kišobran pokloniti za Novu godinu", rekao je Kusturica u intervjuu za Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije