KS: Besplatne vakcine u osam doma zdravlja, preporučene za 12 rizičnih grupa

Fena
KS: Besplatne vakcine u osam doma zdravlja, preporučene za 12 rizičnih grupa
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Dom zdravlja Centar - Vrazova

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Zavod zdravstvenog osiguranja KS i ove godine osigurali su 7.000 besplatnih doza vakcina protiv gripe za sezonu 2018/2019 koje su distribuirane u JU Dom zdravlja KS.

Vakcinacija počinje danas u 8 sati u svih devet Organizacionih jedinica JU Dom zdravlja KS (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Hadžići, Vogošća, Ilijaš i Trnovo) sa pripadajućim lokalitetima.

Preporučena je vakcinacija rizičnih grupa, među kojima su penzioneri, osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, osobe s posebnim potrebama, ratni vojni invalidi i civilne žrtve rata, zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama, MUP-u KS, gradskom javnom saobraćaju, obrazovanju, nauci i kulturi te novinari.

Svi osiguranici dužni su imati zdravstvenu knjižicu te odgovarajući dokument koji dokazuje da pripadaju nekoj od navedenih kategorija, saopćeno je iz Press službe JU Dom zdravlja KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije