Prijava protiv Bevande i Milićević: Upravni odbor UIO se izjasnio Tužilaštvu

Radiosarajevo.ba
Prijava protiv Bevande i Milićević: Upravni odbor UIO se izjasnio Tužilaštvu
Photojoiner / Premijer Novalić podnio krivičnu prijavu protiv Milićević i Bevande

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje na zahtjev Tužiteljstva Bosne i Hercegovine izjašnjavao se na današnjoj sjednici o navodima kaznene prijave koju je podnio premijer Federacije BiH Fadil Novalić protiv predsjedatelja UO Vjekoslava Bevande i ministrice finansija FBiH Jelke Milićević.

Upravni odbor UIO dobio je zahtjev Tužiteljstva BiH za izjašnjenje o okolnostima donošenja Odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od cestarina za autoceste jer se u kaznenoj prijavi premijera Novalića navodi da su ministri Bevanda i Milićević počinili kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti prilikom donošenja ove privremene odluke.

Tokom diskusija na sjednici utvrđeno je da je dnevni rad prilikom donošenja odluke usvojen jednoglasno i da je odluka usvojena u skladu s Poslovnikom i propisanim procedurama o čemu postoje zapisnici sa četiri glasa „za“.

Na današnjoj sjednici većinom glasova je usvojeno mišljenje koje će biti dostavljeno Tužiteljstvu BiH,  kako je od Upravnog odbora i zatraženo iz ove pravosudne institucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije