Kristić: Pozivam Željka Komšića da ne okreće glavu na ovakva bahata ponašanja

Radiosarajevo.ba
Kristić: Pozivam Željka Komšića da ne okreće glavu na ovakva bahata ponašanja
Foto: Narod i Pravda / Danijela Kristić

Danijela Kristić (NiP), aktuelna predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo, reagirala je na tumačenje Ureda visokog predstavnika (OHR) na čelu sa Valentinom Inzkom prema kojem je ona a ne Mirza Čelik (SDA) aktuelna predsjedavajuća Skupštine KS.

„Sve vrijeme smo jasno ukazivali da SDA svoje koalicione partnere od početka vodi putem kršenja procedura i zakona. Ovaj stav OHR-a poziv je svim političkim akterima da se vrate u okvire zakona i propisanih procedura i da odgovornim ponašanjem štite interese građana KS i države BiH. Pozivam posebno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH g. Željka Komšića da ne okreće glavu na ovakva bahata ponašanja njegovih koalicionih partnera u Kantonu Sarajevo. Oni koji krše zakone, pribjegavaju političkom nasilju i zloupotrebama, nikako ne štite državu i državne interese niti mogu predstavljati građanske vrijednosti za koje se vrijedi zalagati“, kaže Kristić u saopćenju Naroda i pravde. 

OHR je dao mišljenje: Danijela Kristić je predsjedavajuća Skupštine KS

U zgradi Kantona Sarajevo predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić i ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić održale su hitnu pres konferenciju. "Od OHR-a smo dobili autentično tumačenje Ustava KS i prema tom tumačenju predsjedavajuća Skupštine KS sam ja", kazala je Danijela Kristić.


Ona u svom reagiranju dodaje kako su je posebno zaboljele uvrede na ličnom nivou kojima ju se nastojalo diskreditirati.

„Na sceni su gnusni pokušaji da me se diskreditira na ličnom nivou i na nivou moje porodice. Moj otac, kao pripadnik Armije RBiH, odlikovani borac Armije RBiH i ratni vojni invalid, kao i majka koja je cijeli rat provela u opkoljenom Sarajevu radeći na KCUS-u, to nikako ne zaslužuju. Žao mi je što smo uopće došli u takvu situaciju da oni koji su uvijek bili u prvim redovima odbrane države moraju dokazivati svoj patriotizam različitim kvazipatriotama“, navodi se u reagiranju Danijele Kristić.

Na kraju saopćenja Danijela Kristić poziva sve zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo da prisustvuju sutrašnjoj sjednici Skupštine KS, da se ponašaju odgovorno i primjereno te da se sutra usvoje potrebni akti kako građani Kantona Sarajevo ne bi ispaštali usljed neodgovornog ponašanja dijela zastupnika koji su odlučili krenuti putem kršenja zakona i procedura na šta je ukazao i OHR.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije