Kreštalica imenovan za šefa Odjela za privredni kriminal i korupciju Tužilaštva KS

Radiosarajevo.ba
Kreštalica imenovan za šefa Odjela za privredni kriminal i korupciju Tužilaštva KS
Agencije / Sead Kreštalica

Sead Kreštalica imenovan je za šefa Odjela za privredni kriminal i korupciju u Tužilaštvu KS, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Kreštalica je do sada bio tužilac u tom odjelu, a šef ovog odjela bio je Nedžad Ćorović.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS potvrdila je za naš portal da je glavna tužiteljica Sabina Sarajlija nedavno imenovala tri tužioca na mjesto šefova odjela, među kojima je Sead Kreštalica imenovan za šefa Odjela za privredni kriminal i korupciju.

Inače, Kreštalica je poznat po slučaju Dženan Memić I brojnim kontroverzama u ovom  predmetu.

U slučaju “Memić”, ovaj tužilac je neosnovano optužio Ljubu i Bekriju Seferoviće za saobraćajnu nesreću u kojoj je navodno život izgubio ovaj 21-godišnji mladić Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu Seferovići su oslobođeni svih optužbi.

Kreštalica je, također, 2011. godine bio je i predmet istrage Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a, kada je zatraženo njegovo razrješenje.

Odlukom Prvostepene disciplinske komisije tada je suspendiran do okončanja postupka, ali je Drugostepena komisija VSTV-a ukinula odluku o suspenziji. Tada se vodila istraga o njegovim bliskim kontaktima sa kriminalnim miljeom. Tačnije s trgovanjem optužnicom protiv Mirze Hatića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije