Sjednica Doma naroda: Povučen zakon o plaćama i naknadama u organima vlasti

Fena
Sjednica Doma naroda: Povučen zakon o plaćama i naknadama u organima vlasti
Fena / Arhiv
Nekolicina akata povučena je sa dnevnog reda današnje sjednice Doma naroda Parlamenta FBIH, a mešu njima i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH.

Isti je slučaj i s Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobi, kao i s Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, koji je u proceduru uputila Federalna vlada.

Konačni dnevni red je obiman i bez povučenih akata, a jedna od tačaka je Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (hitni postupak), kao i predložene izmjene i dopune Zakona o radu (skraćeni postupak). To su akti koji mogu postati konačni ako ih danas odobre delegati budući da ih je jučer prihvatio i Predstavnički dom.

Na dnevnom redu su također Nacrt zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, kao i Nacrt zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

Nacrti dvaju zakona - o doprinosima te o porezu na dohodak, kao i zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, ostali su također u dnevnom redu među brojnim drugim aktima kao što su izvještaji o prošlogodišnjem radu Vlade FBiH, Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije