Koridor Vc: Dogovoreni krediti od 301 milion eura za 30 km autoputa

Anadolija
Koridor Vc: Dogovoreni krediti od 301 milion eura za 30 km autoputa
/ Anadolija
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici prihvatilo je više pojedinačnih inicijativa Ministarstva za finansije i trezor radi zaključivanja dva sporazuma i tri ugovora.

Time se osiguravaju finansijska sredstva ukupne vrijednosti 301 milion eura za izgradnju nekoliko dionica/poddionica na Koridoru Vc u dužini od oko 30 kilometara. 

Riječ je o inicijativama za zaključivanje Ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke na Koridoru Vc (Tunel Kvanj – Buna u vrijednosti 100 miliona eura), Sporazuma o zajmu između OFID – OPEC Fonda za međunarodni razvoj i BiH (Koridor 5c: poddionica Vranduk – tunel Zenica, vrijednost 49 miliona eura), kreditnog sporazuma između BiH i Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj za finansiranje izgradnje autoceste na Koridoru 5c (dionica Nemila – Donja Gračanica, poddionica Nemila – Vranduk) vrijednog 36 miliona eura.

Isto se odnosi i na Ugovor o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke (Koridor Vc: Tunel Zenica, vrijednost 76 miliona eura, te Ugovora o zajmu (Projekt Koridor Vc: Svilaj – Odžak, II faza) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, vrijednog 40 miliona eura. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije