Korajlić: Epilog policijske potjere za Gačićem očekivan

Anadolija/Radiosarajevo.ba
Korajlić: Epilog policijske potjere za Gačićem očekivan
Foto: NAP / Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu
Nakon višednevne serijskog ubicu Edina Gačića ubila je danas policija MUP-a Kantona Sarajevo, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.
Sarajevo / Ubijen serijski ubica - Edin Gačić, jedan policajac lakše ranjen

Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, tim povodom kazao je da je epilog policijske potjere za Gačićem očekivan. Istakao je da bi bolje bilo da je uhapšen živ, kako bi se vidjela njegova resocijalizacija i svi uzroci takvog ponašanja.

“Međutim, nekada se dese takve stvari, da jednostavno to nije moguće. Naravno, na osnovu onoga što je on radio i kako je činio krivična djela za očekivati je bilo da bi on mogao pružiti otpor, jer je bio i naoružan i imao je takav svoj mentalni sklop. Bio je dosta agresivan, što je pokazivao kroz duži niz godina, a pogotovo se to ispoljavalo u zadnjim danima, nakon boravka na slobodi“, istakao je Nedžad Korajlić.

Ko je Edin Gačić?

Edin Gačić bio je u bjekstvu sedam dana, nakon što je 4. februara u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića. Ranije je Gačić odslužio kaznu za dvostruko ubistvo. Ubio je 1998. godine svog saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine tokom dopusta i svoju majku Sifetu. 

Za Gačićem je bila raspisana potjernica prvo u Hercegovačko-neretvanskom, a potom, nakon ubistva policajca Mahira Begića i u Kantonu Sarajevo. 

Nakon što je Gačić ubio Begića u potragu za njim uključilo se devet agencija. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije