Konzul Muhić: Danas odluka o Selmiru Mašetoviću

N. K.
Konzul Muhić: Danas odluka o Selmiru Mašetoviću
Facebook / Selmir Masetović

Student psihologije i pedagogije iz Bosne i Hercegovine Selmir Mašetović danas bi trebalo da se pojavi pred istražnim sudijom u turskom gradu Usaku, kada će riječ dobiti i tužilac, ali i advokatica dvadesettrogodišnjaka uhapšenog 22. maja pod sumnjom da je član organizacije FETO-a, u Turskoj proglašene terorističkom.

"U toku da očekujemo da se Selmir Mašetović sa svojim advokatom pojavi na završnom ročištu pred nadležnim tužilaštvom u gradu Usaku, gdje će biti donesena odluka o njegovom statusu.", kratko je za Radiosarajevo.ba potvrdio  generalni konzul BiH u Istanbulu Began Muhić.

Podsjetimo, Selmir Mašetović (23) iz Gradačca uhapšen je 22. maja 2018. u turskoj provinciji Ušak gdje je studirao teologiju i pedagogiju na tamošnjem univerzitetu.

Mašetovića se tereti da je povezan s pokretom Fethullaha Gulena kojeg turske vlasti optužuju za organizaciju pokušaja vojnog udara u Turskoj u julu 2016.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije