Konaković odgovorio Vulinu: Znali ste devedesetih koliko su Sarajlije hrabre

Radiosarajevo.ba
Konaković odgovorio Vulinu: Znali ste devedesetih koliko su Sarajlije hrabre
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković reagirao je danas na izjave ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u kojoj je potpredsjednik SNS-a kazao kako je Sarajevo „balkanska džamahirija“.

Zvanično: Peter Handke je nepoželjna osoba u Sarajevu!

„Znao je Vulin i devedestih koliko su hrabri stanovnici Sarajeva i njihovi predstavnici.
Slušao je i tad, sakriven iza suknje Mire Marković, supruge zločinca Slobodana Miloševića, kako nadmoćna agresorska armija ne frontovima oko Sarajeva stalno lomi zube.
Lomi zube isključivo zbog hrabrosti svojih stanovnika koji su skoro goloruki i u patikama, odbranili svoj grad“, napisao je Konaković na svom Facebook profilu.

Vulin podržao Handkea: Sarajevo nazvao balkanskom džamahirijom

Podsjetio je Vulina i da je ministar odbrane Srbije ushićeno pozdravljao one koji su snajperima ubijali sarajevsku djecu.

„Njih preko 1.600 kukavički je ubijeno u opsadi. Danas nam je ta kukavica Vulin poručio kako nemamo hrabrosti jer smo jednom sličnom njemu pokazali mjesto. Rekao nam je i da nemamo mudrosti. A mudrost naša će nam pomoci da djecu odgojimo tako da znaju ko su ljudi poput Vulina i da uvijek budu oprezni i budni zbog takvih. Možda nekad u prošlosti i nismo baš bili mudri, dozvolili smo da nas “Vulini” ubjeđuju u dobre namjere, a onda zločinima natope krvlju zemlju bosansku.Nikad više“, poručio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije