Konaković odgovorio SDA: Naučili smo ih da budu opozicija

Radiosarajevo.ba
Konaković odgovorio SDA: Naučili smo ih da budu opozicija
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković osvrnuo se na posljednje saopćenje Stranke demokratske akcije u vezi sa finansiranjem UG „Institut“.

SDA pozvala Fortu da objasni šta je "završavao" na Vladi za svoju bivšu firmu

„Osjetim da će opozicija bukom i čestim ponavljanjem, uglavnom izmišljenih stvari, pokušati ovu Vladu prikazati lošijom od prethodnih.  Vladu koja je napravila nekoliko grešaka, odmah o njima javno govorila i korigovala“, napisao je Konaković.

Kazao je kako će SDA nastojati da zadnja događanja u Vladi KS poredi sa sistemom koji je ona zatekla.

Forto odgovorio SDA: Ovo je samo panična reakcija na naše odlične rezultate

„Poredit će to sa sistemom u kojem tajkuni ne plaćaju komunalne usluge, a razlika se pokriva iz budžeta, u kojem su u preduzeća zaposleni isključivo stranački ljudi, tendere dobijale uglavnom stranačke firme, u kojem su direktori osnovnih škola imenovani samo ako stranka kaže da može, sistemom u kojem je stranačka pripadnost važnija od svega. Sistemom u kojem tužilastva štite počinioce različitih djela, da ne nanesu štetu stranci“, istakao je Konaković.

Istakao je kako su po njihovim standardima mnoge stvari nepotrebne.

„Glasno će govoriti kako apsolutna kontrola javnih nabavki ne znači ništa, kako je registar uposlenih u kojem možete naći sve uhljebe stranačke nije potreban, kako ne trebaju supervizori zapošljavanja. Izgradnja saobraćajnica, nikad u isto vrijeme više gradilišta, više zgrada se utopljava u ovoj godini nego u svim prethodnim, kapitalnih investicija više nego ikad, Prva transverzala u zamahu, više novca za nauku, sport, djecu sa poteškocama u razvoju, borce“, kazao je Konaković.

Kazao je da će Vlada KS raditi još mnoge stvari.

„Projekat zapošljavanja svih članova porodica šehida i poginulih boraca, izgradnja zgrade MUP-a, napokon rekonstrukcija vodovodne mreže, subvencija za vrtiće, izgradnja igrališta za najmlađe i još mnogo, mnogo toga. Njima je neko rekao da budu glasni i da to često ponavljaju“, napisao je Konaković.

Kazao je da nakon nekog vremena više nema priča o smjeni Vlade KS.

„Ono što je dobro, napokon su shvatili da su opozicija i prestali su najavljivati smjenu Vlade, to smo ih naučili. Sad ćemo ih naučiti kako se ponaša prava opozicija, kako da predlože nesto konkretno i kako da prestanu da prave buku“, kazao je na kraju Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije